Pipan en Sankuntale

Op deze pagina het verhaal van Pipan en Sankuntale.
Twee kinderen die we, dankzij (langdurige) financiƫle steun van de John Heddes Foundation, kunnen helpen met bijles zodat ze hun kans op een goede opleiding en werk te vergroten.
Beide kinderen leven in moeilijke omstandigheden, waar zij zelf niets aan kunnen doen (zie de korte omschrijvingen onder foto's) 
Kinderen gun je altijd een fijne toekomst en een fijn leven.
Met hulp van de John Heddes Foundation kunnen deze kinderen in 2019 al bijles krijgen, in januari zijn zij al gestart hiermee (het schooljaar in Sri Lanka loopt van januari tot en met begin december, en niet zoals bij ons van augustus tot juni) . 
Het is de bedoeling dat we deze kinderen blijven volgen de komende jaren.
                 
Links Pipan in zijn nieuwe schooluniform en rechts:  Sankuntale met haar Oma.
 

Pipan:

In mei 2017 hebben wij Pipan en zijn oma ontmoet. Nadat Pipants vader zijn gezien verliet stapte zijn moeder uit het leven.
Oma heeft toen de zorg voor Pipan op zich genomen. Pipan is ene slimme jongen, hij is de beste leerling van de klas. Het onderwijs (wat gratis is) is in Sri Lanka van een slechte kwaliteit. Als ouders het zich kunnen permiteren dan kunnen ze extra lessen inkopenm, gegeven door particuliere leraren. 
De oma van Pipun heeft eigenlijk onvoldoende fianaciele middelen om haar kleinzoon naar de extra lessen te sturen. Al jaren tobt ze met financiele problemen. Ondanks dat staat de educatie van Pipan voor haar bovenaan. Ze gunt haar kleinzoon een goede toekomst. Pipuns extra lessen zijn : wiskunde. wetenschap, Singhala, Tamil, Engels en geschiedenis.
In het najaar van 2018 benadert Jeanette Kreuk van de John Heddes Foundation ons. De hulpvraag van Pipan sluit nauw aan bij hun doelstelling. Zij geven aan Pipan financieel te willen gaan steuen zodat hij goed opgeleid kan worden. Voor de John Heddes Foundation is het belangrijk dat Pipan in beeld blijft, korte lijnen zijn zodat het geld ook daadwerkelijk naar zijn scholing gaat. We hebben afspraken gemaakt met oma, de leraren en Pipan. 
 

Sankuntale:

Sankuntale is 13 jaar. Zij wordt met name door haar oma opgevoed. Sankuntales moeder is weg gelopen uit een geweldadig huwelijk. Haar vader is alcoholist en kijkt niet naar zijn dochter om. Sankntales opa is het niet eens dat oma haar kleindochter opvangt en verzorgt. Ze kunnen zelf namelijk nauwelijks rondkomen. Dit leidt soms tot spanningen tussen grootouders. Sankuntale verzuimd vaak van school omdat grootouders niet de financiele middelen hebben om schoolspullen, uniformen ed aan te schaffen. Om van de extra bijlessen nog maar te zwijgen. Sankuntale woont vlakbij onze contactpersoon, Lal. Zijn dochter probeert Sankuntale te helpen door lesmateriaal te geven wat zij niet meer nodig heeft. Sankuntale heeft de ambitie om politieagente te worden, zonder opleiding is dit een onbereikbare droom. Qua tijd en planning lukte het niet om samen met Sankuntale inkopen te gaan doen, dit heb ik gedaan met Lal en zijn gezin en Nalin.
Vanaf januari van dit jaar volgt Sankuntale extra bijlessen in de vakken Engels, Weetenschap, Tamil en Singhala en is Sankuntale weer schoolgaand dankzij de JOHN HEDDES FOUNDATION. 
 
 
Kijkt u ook eens op de website van de John Heddes Foundation: https://johnheddesfoundation.nl/index.html 
 
 

Stichting A.S.L. - Ayubowan Sri Lanka