Fijne bestemming scootmobiel - The Thom Foundation

In juni hebben wij een bericht geplaatst over het overlijden van Sehan, de 17 jarige jongen die wij, dankzij hulp van The Thom foundation, konden helpen aan een scootmobiel.
Na zijn overlijden hebben zijn ouders aangegeven dat ze graag zouden zien dat iemand anders geholpen kan worden met de scootmobiel.
Met dit gegeven hebben we gekeken of we een passende bestemming konden vinden.
En dat is gelukt !
Eind juli heeft de familie van Sehan de scootmobiel overgedragen aan de 42-jarige mevrouw Sudarma.
Zij woont in dezelfde regio als Sehan.
Deze vrouw heeft een beperking aan haar benen en kan niet lopen.
Zij is sociaal werkster en in haar werk geeft zij les aan kinderen met een handicap zodat zij ook een vak leren (o.a. naaister worden e.d.)
Zij was aangewezen op hulp van anderen om deze kinderen te bezoeken en om haar werk uit te voeren.
Naast haar werk is zij ook werkzaam in het plaatselijke commite voor gehandicapten, een commite dat zich inzet voor de belangen van mensen met een beperking in haar regio.
Met deze scootmobiel kan zij zelfstandig werken en meer kinderen structureel helpen.
Wat fijn dat we een goede bestemming hebben gevonden.
Op de dag van de overdracht is Nalin en contactpersoon dhr. Susripade samen met de ouders en broer van Sehan naar mevrouw Sudarma gegaan om de scootmobiel te overhandigen.
De broer van Sehan reed hem naar mevrouw Sudarma en heeft  haar uitgebreid uitleg gegeven. Een emotioneel moment voor deze familie, maar ze wilden dit graag samen doen.
Nb. We hebben uiteraard overlegd met The Thom Foundation of zij zich konden vinden in deze nieuwe bestemming van de scootmobiel en daar werd positief op gereageerd.
In november 2018 gaat Jeannette weer naar Sri Lanka en gaat ze mevrouw Sudarma bezoeken.

Stichting A.S.L. - Ayubowan Sri Lanka