Wat doet Stichting A.S.L. (Ayubowan Sri Lanka)

Een overzicht van alle hulp de afgelopen 8 jaar: 8 jaar Stichting ASL- een overzicht van alle gegeven hulp

Deze stichting is een bijzondere project van Jeannette Otemann uit Arnhem.

Zij gaat 1 a 2 keer per jaar (of indien mogelijk vaker) geheel op eigen kosten naar Sri Lanka. (de reis- en verblijfskosten betaalt zij zelf !) Daar bezoekt zij mensen die door een ziekte of ongeluk een beperking hebben opgelopen en daardoor bijvoorbeeld rolstoel afhankelijk zijn geworden.

Zij treft daar veel schrijnende situaties aan; mensen die in erbarmelijke omstandigheden leven en door armoede geen kant op kunnen. Zo treft zij mensen aan die door hun beperking bijvoorbeeld noodgedwongen al jaren lang op bed of op de grond (!) liggen. Of ouders die hun gehandicapte kind willen verzorgen, maar het kind alleen maar op de arm kunnen dragen.

Niet alleen schrijnend voor de mensen zelf, maar ook voor hun familie en directe omgeving.

Jeannette verstrekt aan deze mensen bijvoorbeeld een rolstoel, toiletstoel, buggy, krukken, looprekjes, wandelstokken etc etc. Ook is er vraag naar brillen en gehoorapparaten.  (zie ook de Fotogalerij om een indruk te krijgen)

Zij probeert ze een op maat gesneden oplossing te bieden. (2e hands-) hoortoestellen en brillen neemt Jeannette mee vanuit Nederland. Overige hulpmiddelen zoals rolstoelen e.d. koopt ze in Sri Lanka zelf.

In Sri Lanka werkt zij met de lokale bevolking samen, zij heeft hier een aantal vaste contactpersonen. Deze contactpersonen zijn van essentieel belang, zij spreken de taal, begrijpen de cultuur en maken haar wegwijs naar de meest hulpbehoevende mensen.

Ook onderhouden deze contactpersonen het contact met de mensen die hulp hebben gekregen van Jeannette. Iemand die een voorziening krijgt ondertekent ook een verklaring, zo wordt bijvoorbeeld het risico op eventueel doorverkopen van het verstrekte materiaal geminimaliseerd.

Als het verstrekte materiaal niet meer nodig is wordt het ingeleverd zodat het aan eenandere hulpbehoevende kan worden gegeven.

Voor haar project is geld nodig; zij is afhankelijk van donateurs, giften, en sponsors.

De hulpvraag is enorm groot en Jeannette moet elke reis ook mensen teleurstellen omdat haar budget niet toereikend is.

Om u te laten zien wat Jeannette allemaal doet is deze website opgericht.

Neem contact op via de contactpagina. of bekijk nog eens rustig onze presentatie.

https://youtu.be/xb8knQ570Ug

 

 

Stichting A.S.L. - Ayubowan Sri Lanka