Stuctureel bijscholing kinderen

Op deze pagina het verhaal van Pipun, Thrushirandita, Piyumi, VIkum, Medina en Sankuntale.
6 kinderen die we, dankzij (langdurige) financiële steun van de John Heddes Foundation, kunnen helpen met bijles zodat ze hun kans op een goede opleiding en werk te vergroten.
Deze vijf kinderen leven in moeilijke omstandigheden, waar zij zelf niets aan kunnen doen (zie de korte omschrijvingen onder foto's) 
Kinderen gun je altijd een fijne toekomst en een fijn leven.
Dankzij de hulp van de John Heddes Foundation kunnen deze kinderen tot hun 18e levensjaar (en doorstromen naar hoger onderwijs) bijles krijgen. 
 
Update december 2019:
TIjdens de reis van Jeannette in november/december 2019 kon Jeannette (samen met Nalin en de betrokken contactpersonen) inkopen doen met alle 6 de kinderen. Ze hebben nieuwe schoolspullen gekregen en nieuwe uniformen. Een feestje !
Nu kunnen ze begin januari starten met het nieuwe schooljaar en de extra bijscholing.
Zie ook de foto's in onze fotogallerij
 
Het is de bedoeling dat we deze kinderen blijven volgen de komende jaren.
We stellen de kinderen even aan u voor:
 

1. Pipun:

In mei 2017 hebben wij Pipun en zijn oma ontmoet. Nadat Pipuns vader zijn gezin verliet stapte zijn moeder uit het leven.
Oma heeft toen de zorg voor Pipan op zich genomen. Pipan is ene slimme jongen, hij is de beste leerling van de klas. Het onderwijs (wat gratis is) is in Sri Lanka van een slechte kwaliteit. Als ouders het zich kunnen permiteren dan kunnen ze extra lessen inkopenm, gegeven door particuliere leraren. 
Pipuns extra lessen zijn : wiskunde. wetenschap, Singhala, Tamil, Engels en geschiedenis.

 
 

2. Thrushirandita

Thrushirandika is 10 jaar (2019). Haar vader werkt als chauffeur op oproepbasis. Vaak zit hij zonder werk. Daarom probeert ook haar moeder af en toe te werken. Dat kan alleen op moment als de kinderen op school zijn. Het gezin kan maar met moeite rondkomen. Er is onvoldoende geld om hun pientere dochter structureel bij lessen te laten volgen. Thrushirandika heeft de ambitie om huisarts te worden. Ze gaat graag naar school en staat in de top 5 van beste leerlingen van de klas.

3. Piyumi en Vikum

Piyumi is 16 jaar, en haar broer Vikum is 14 jaar. Beide zijn zeer gemotiveerde kinderen. Ze presteren goed op school. In Sri Lanka bestaat zoiets als een score- prestatie systeem in de klassen. Elk kind krijgt bij elk rapport een aantekening op de hoeveelste plaats zij staan. Zowel Piyumi als Vikum staan op de 1e plaats. Ze willen beide uiteindelijk naar de universiteit.

Piyumi zou graag bijlessen willen volgen in Engels, wiskunde en commercie. Vikum zou graag bijlessen willen volgen in wiskunde, techniek en wetenschap

  

en tot slot:

4. Medini

Medini is zeer gemotiveerd om te leren en is de beste van haar klas. Haar vader heeft het gezin verlaten. Moeder probeert de eindjes aan elkaar te knopen. Ook Medini wil extra lessen volgen in Engels, Singhala en wetenschap.

6. Sankuntale

Sankuntale is een 14 jarig meisje dat noodgedwongen bij haar Oma in een klein huisje woont.
Haar ouders zijn helaas uit beeld.  Sankuntale wil heel graag goed onderwijs volgen zodat ze later in haar eigen onderhoud kan voorzien. En ook Oma kan bijstaan.
 
Kijkt u ook eens op de website van de John Heddes Foundation: https://johnheddesfoundation.nl/    

 

Stichting A.S.L. - Ayubowan Sri Lanka