In Memoriam - Trees Lamers

 

Op 11 september 2020 is helaas, op haar verjaardag,  onze voorzitter Trees Lamers overleden, Trees is 71 jaar geworden.

Wij verliezen in haar een lieve, zorgzame en warme vrouw. Trees was altijd bereid om te helpen, had een flinke dosis humor, brede interesses en is altijd actief geweest.

Lang geleden is Trees op reis geweest naar Sri Lanka, een reis die een diepe indruk op haar heeft gemaakt. De eenvoud in levensstijl, de armoede en verbondenheid van mensen aldaar heeft een onuitwisbare indruk op haar gemaakt.

Trees is ruim 25 jaar vrijwilliger geweest bij stichting SRO die was voortgekomen uit een initiatief van bewoners en medewerkers van Het Dorp.

De SRO zette zich in voor mensen met een beperking in Sri Lanka. Vele jaren was Trees praktisch elke zaterdagochtend te vinden in het magazijn van Het Dorp om rolstoelen, revalidatiemiddelen, kleding en speelgoed uit te zoeken en in te pakken voor Sri Lanka.

Zij deed dit altijd met veel humor en plezier.  Alles ging op transport naar Sri Lanka alwaar het werd uitgegeven.

Trees en Jeannette hebben beide in Het Dorp gewerkt en daar hebben zij elkaar leren kennen.

Nadat de SRO minder actief werd en Jeannette bezig was met de oprichting van Stichting ASL is Trees betrokken geraakt en was zij  bereid de functie van voorzitter te vervullen.

Trees kon altijd op haar eigen rustige en soms nuchtere  wijze haar kijk op stichtings-zaken aangeven.  De avonden waarop alle (soms honderden) gehoorapparaten schoongemaakt en gesorteerd moesten worden werden altijd gezellig als Trees kon aanschuiven.  Verder konden we altijd een beroep op Trees doen voor allerlei praktische zaken zoals het wassen van tientallen knuffels en het inzamelen van brillen en hoortoestellen.

In Trees verliezen we een mooi mens, ze zal door ons enorm gemist gaan worden.

 

Jeannette, Lita en Joke

 

Stichting A.S.L. - Ayubowan Sri Lanka