School Biyagama

In de zomer van 2016 heeft de stichting een verzoek gekregen voor hulp aan een speciale schoolklas in Biyagama. In deze schoolklas zitten kinderen met een lichamelijke, visuele, verstandelijke of meervoudige handicap. Zij hadden dringend behoefte aan fatsoenlijk meubilair om op te zitten, tafels om aan te eten en lesmaterialen in de vorm van een computer voor de onderwijzeres.

Dankzij financiele steun van The Thom Foundation hebben wij deze meubels kunnen laten maken door Rehab Lanka. Een bedrijfje in Colombo dat uitsluitend gerund wordt door mensen met een handicap.In november 2016 kon Jeannette de meubels en computer afleveren bij deze kinderen en vond er een openingsceremonie plaats.

In oktober 2017 hebben wij met hulp van de Hofstede Stichting deze klas kunnen voorzien van een nieuwe vloer, ter vervanging van het oude, kapotte en vooral onhygienische zeil dat er lag. De ceremoniële "opening" van de vernieuwde vloer heeft inmiddels plaatsgevonden op 27 november en het resultaat is prachtig !

Update 27 november:  ceremoniële opening van de klas heeft plaatsgevonden.

Jeannette is op 23 november 2017 vertrokken naar Sri Lanka voor een nieuwe missie. Daar heeft zij op 27  november de ceremoniële opening van de nieuwe vloer mogen bijwonen. Het eindresultaat is echt prachtig. Niet alleen de vloer is vernieuwd, maar de ouders en onderwijzers hebben direct de muren geschilderd en voorzien van vrolijke tafereeltjes.  Kijk voor meer foto's in ons fotoalbum :  Fotogalerij Nieuwe vloer Schoolklas Biyagama


Update nieuwe vloer 1 november

Goed nieuws, er is enorm hard gewerkt aan de nieuwe vloer in het klaslokaal van "onze" kinderen ! Nalin heeft, samen met een aantal loonwerkers de nieuwe vloer gelegd. Daarna hebben de ouders van de kinderen zelf nog de wanden van de school nog even geschilderd en alles schoongemaakt..

Vanaf maandag 30 oktober konden de kinderen weer les krijgen in hun "nieuwe" lokaal. Super !

(voor meer foto's: zie het fotoalbum Vloer Biyagama school !)

Update 1 oktober 2017: Een nieuwe vloer

Tijdens de reis van mei/juni 2017 heeft Jeannette de klas en school in Biyagama bezocht. Tijdens dit bezoek kwam er een nieuwe hulpvraag binnen: een nieuwe vloer voor de speciale klas.

Op de vloer ligt daar nu een kapot, poreus stuk zeil. De kinderen struikelen er niet alleen over, het is ook erg onhygienisch. Niet alle kinderen zijn zindelijk en de vloer is moeilijk schoon te houden. De kinderen spelen en slapen soms zelf op de vloer. Kortom: een situatie waar iets aan gedaan moet worden.

Het bedrag dat hiermee gemoeid is is dermate hoog dat wij bij de Hofstee Stichting een verzoek voor financiele steun hebben ingedient.

En ja, op 30 september kregen wij een fijne brief van de Hofstee Stichting: zij stellen het bedrag aan ons beschikbaar zodat we, met hulp van Nalin, een nieuwe vloer kunnen leggen !

Meer informatie volgt nog !  Bedank Hofstee Stichting !


Update 29 juli 2017: Hulp van de familie Bouwhuis !

De familie Bouwhuis, vrienden van de mensen die bij The Thom Foundation betrokken zijn, hebben voor de school in Biyagama een inzamelingsactie gehouden die ruim 3000,00 euro heeft opgebracht. (!!)

Dit geld is inmiddels besteed aan speeltoestellen waar zowel de kinderen in de speciale klas, maar ook de andere kinderen gebruik van kunnen maken.

Met hulp van Nalin, onze centrale contactpersoon in Sri Lanka, zijn de speeltoestellen besteld, geleverd en geinstalleerd.

In juli is de familie Bouwhuis naar Sri Lanka gereist en hebben zij met hun hele gezin de opening verricht van de speeltoestellen. 

Wat een geweldig actie ! Bedankt Familie Bouwhuis.

En wat mooi om te zien hoe een balletje kan rollen: De aanvraag voor schoolmeubilair in de zomer 2016, waar The Thom Foundation ons geholpen heeft om die te realiseren in november 2016. En via The Thom Foundation hebben de kinderen, dankzij de familie Bouwhuis, nu ook speeltoestellen tot hun beschikking !


Update 8-12-2016:  De klas in Biyagama is voorzien van goed meubilair !

Op 24 november kon Jeannette, samen met Nalin, de meubels bij Rehab Lanka ophalen en, samen met de computer, afleveren bij de school in Biyagama.

Het is erg mooi geworden en men is er heel erg blij mee !

Klik voor meer foto's hier: Fotogalerij  of kijk op onze blog-pagina voor meer (achtergrond-) informatie:

https://stichtingasl.blogspot.nl/2016/11/samenwerking-met-thom-foundation-het.html

Ook zijn er filmpjes beschikbaar, deze vindt u op de volgende link:

https://www.youtube.com/playlist?list=PLcadm6PZcJlwqWs9hRkUwkrAe1he_1aGp16-11-2016:  Update - Dank je wel The Thom Foundation !

Wij hebben geweldig nieuws gekregen van The Thom Foundation:  zij stellen het gehele bedrag beschikbaar voor realisatie van het project in Biyagama.  Dit betekend dat er fatsoenlijk meubilair voor 12 kinderen met een beperking geleverd kan worden. En dat er lesmateriaal en een computer voor deze speciale klas aangeschaft kan worden.

Geweldig !

Heel veel dank aan The Thom Foundation !

De ontwikkelingen rondom dit project zullen te volgen zijn op deze website én op onze facebookpagina:  https://www.facebook.com/SubedawasakwewaSriLanka?fref=ts


Project Biyagama school

In de zomer van 2016 heeft de stichting een tweede, bijzondere vraag binnen gekregen, hulp voor een speciale schoolklas in Biyagama.

In deze schoolklas zitten 12 kinderen met een lichamelijke, visuele, verstandelijke of meervoudige handicap.

Zij hebben dringend behoefte aan fatsoenlijk meubilair om op te zitten, tafels om aan te eten en lesmaterialen in de vorm van een computer voor de onderwijzeres.

Het bijzondere aan deze vraag is dat, als wij voldoende financiele middelen bij elkaar hebben gekregen, de meubels gemaakt gaan worden door Rehab Lanka. Een bedrijfje in Colombo dat uitsluitend gerund wordt door mensen met een handicap.

Zo snijdt het mes aan twee kanten bij dit project: een bijzondere schoolklas die geholpen kan worden, en mogelijk kan uitbreidden naar 24 kinderen, 'en een bijzonder bedrijf die de meubels gaat leveren.

In deze bijlage Eindversie Project school Biyagama Sri Lanka.pdf leest u alles aan overe deze klas en de hulpvraag. Hierin ook meer foto's van de school en het klasje met de kinderen. En foto's van Rehab Lanka. 

Verdere informatie over dit project volgt  !

Stichting A.S.L. - Ayubowan Sri Lanka