Hoortoestellen

Hoorstoestellen zijn in Sri Lanka voor het arme deel van de bevolking niet te betalen, in Nederland gooien wij de oude hoortoestellen vaak weg.

Niet doen !!   Uw oude hoortoestel kunnen wij in Sri Lanka een mooie nieuwe bestemming geven.

Stichting A.S.L. verzamelt deze hoortoestellen in Nederland en neemt deze 2 x per jaar mee naar Sri Lanka. Daar voorzien wij de mensen met een hoorprobleem van een passend hoortoestel uit Nederland.

Zo hebben wij inmiddels, dankzij de inzamelingsactie van Beter Horen, de actie van Gelderland Helpt in 2017 en publicaties in Audiology Infos en www.doof.nl inmiddels meer dan 1258 (stand mei 2022)  mensen kunnen helpen zodat zij weer kunnen horen !

Heeft u hoortoestellen voor ons, geweldig ! U kunt deze hoortoestellen opsturen naar:

Stichting A.S.L.,  p/a Wanroijhof 10, 6844 DN in Arnhem

Doe er altijd een briefje bij met uw emailadres zodat wij kunnen laten weten dat uw pakketje goed is aangekomen. (nb. helaas heeft de stichting geen gratis antwoordnummer waar u uw toestel naartoe kunt sturen, dit ivm de kosten die dit met zich meebrengt).

Het gaat hierbij alleen om hoortoestellen. Droogboxjes en andere apparatuur kunnen wij helaas niet meenemen naar Sri Lanka. Wel welkom zijn oplaadstations voor hoortoestellen en afstandsbedieningen die erbij horen. En natuurlijk zijn hoortoestellen, batterijen en schoonmaakdoekjes van harte welkom !

Mocht u na het opsturen niets van ons horen, stuur dan een mailtje naar stichting.asl.arnhem@gmail.com  .

Wij hebben ook 3 inzamelpunten waar u uw hoortoestel kunt inleveren.

Dat is in Zeeland: Mevrouw Nelie Verwijs, Loensweg 16, 4306 NB in Nieuwerkerk  (Schouwen-Duiveland)

In Bemmel - Gelderland: Mevrouw R van Velthoven, Wardstraat 27, 6681 CG in Bemmel

En in Gelderland- ZevenaarStichting Nandri, Reisenakker 12, 6903 in Zevenaar (daar kunt u ze inleveren tijdens de openingstijden van hun tweedehands kleding- en speelgoedwinkel (een aandrader op zich !)

Alle hoortoestellen nemen wij mee naar Sri Lanka en krijgen daar een goede bestemming !

Tijdens de reizen naar Sri Lanka kunt u op onze facebook pagina volgen waar de hoortoestellen naartoe gaan.

Meer informatie hierover vindt u in deze twee verslagen uit 2017, deze geven een mooie indruk waar de hoortoestellen worden ingezet.  Verslag 1  en Verslag 2

 

 

Stichting A.S.L. - Ayubowan Sri Lanka