Hoortoestellen

Hoorstoestellen zijn in Sri Lanka voor het arme deel van de bevolking niet te betalen, in Nederland liggen ze vaak te verstoffen in een kast of gooien wij de oude hoortoestellen vaak weg. 

Niet doen !!   Uw oude hoortoestel kunnen wij in Sri Lanka een mooie nieuwe bestemming geven.

Stichting A.S.L. verzamelt deze hoortoestellen in Nederland en neemt deze 2 x per jaar mee naar Sri Lanka. Daar voorzien wij de mensen met een hoorprobleem van een passend hoortoestel uit Nederland.

Zo hebben wij inmiddels, dankzij de inzamelingsactie van Beter Horen, de actie van Gelderland Helpt in 2017 en publicaties in Audiology Infos en www.doof.nl inmiddels meer dan 1300 (stand februari  2023)  mensen kunnen helpen zodat zij weer kunnen horen ! Dit door in totaal 1383 hoortoestellen te kunnen inzetten, wat een geweldig aantal !

Heeft u hoortoestellen voor ons, geweldig ! U kunt deze hoortoestellen opsturen naar:

Stichting A.S.L. (Ayubowan Sri Lanka),  Paletstraat 6, 6813 DX Arnhem

        

Doet u er wel  een briefje bij met uw emailadres zodat wij kunnen laten weten dat uw pakketje goed is aan gekomen?

 (nb. helaas heeft de stichting geen gratis antwoordnummer waar u uw toestel naartoe kunt sturen, dit ivm de kosten die dit met zich meebrengt).

Het gaat hierbij alleen om hoortoestellen. Droogboxjes en andere apparatuur kunnen wij helaas niet meenemen naar Sri Lanka. Wel welkom zijn oplaadstations voor hoortoestellen en afstandsbedieningen die erbij horen. En natuurlijk zijn hoortoestellen, batterijen en schoonmaakdoekjes van harte welkom !

Mocht u na het opsturen niets van ons horen, stuur dan een mailtje naar stichting.asl.arnhem@gmail.com  .

Wij hebben ook 3 inzamelpunten waar u uw hoortoestel kunt inleveren.

Dat is in Zeeland: Mevrouw Nelie Verwijs, Loensweg 16, 4306 NB in Nieuwerkerk  (Schouwen-Duiveland)

In Bemmel - Gelderland: Mevrouw R van Velthoven, Wardstraat 27, 6681 CG in Bemmel

En in Gelderland- ZevenaarStichting Nandri, Reisenakker 12, 6903 in Zevenaar (daar kunt u ze inleveren tijdens de openingstijden van hun tweedehands kleding- en speelgoedwinkel (een aandrader op zich !)

Alle hoortoestellen nemen wij mee naar Sri Lanka en krijgen daar een goede bestemming !

Tijdens de reizen naar Sri Lanka kunt u op onze facebook pagina volgen waar de hoortoestellen naartoe gaan.

Meer informatie hierover vindt u in deze twee verslagen uit 2017, deze geven een mooie indruk waar de hoortoestellen worden ingezet.  Verslag 1  en Verslag 2

 

 

Stichting A.S.L. - Ayubowan Sri Lanka