Gerealiseerde hulpvragen

Overzicht van 7 jaar hulp: 2015 t/m 2021

In 2022 bestaat Stichting A.S.L. (Ayubowan Sri Lanka) alweer 7 jaar.

In deze zeven jaar hebben wij veel mensen kunnen helpen aan een hulpmiddel en hebben we diverse mooie projecten kunnen realiseren. HIeronder treft u een overzicht aan van de hulp die wij, dankzij onze sponsoren, konden geven aan de mensen in Sri Lanka. En wij gaan uiteraard door, er is nog steeds veel armoede in Sri Lank

Individuele hulp

 • 215 Rolstoelen
 • 219 Loophulpmiddelen
 • 38 Toiletstoelen
 • 33 Bedden en matrassen
 • 10 Statafels/oefenhulpmiddelen
 • 7 x hulp zodat iemand kan werken
 • 5 x Fiets
 • 24 x Overige hulpmiddelen
 • 513 x schoolspullen en rugzakken voor kinderen

 

Gerealiseerde  Projecten

 • Schoon drinkwater dorp Ellawewa
 • Vloer en schoolmeubilair Biyagama
 • Speciale schoolklas kinderen met een beperking in Hansayapalama
 • Structureel bijles 6 kinderen
 • Nieuwe deuren toiletten school Dambula
 • Speciale scooter
 • Etiketeermachine
 • Speeltoestellen kleuterschool Biyagama
 • Aangepaste bromfiets
 • Hulpmiddelen bejaardenhuis Balangoda
 • Electra, water en toiletten kleuterschool Ellawewa
 • 2 Armprotheses voor kinderen
 • 2 x Start rolstoelwerkplaatsen
 • Bouw diverse toiletten
 • Beddengoed tehuis voor ouderen

Hoortoestellen en brillen:  In deze zeven jaar hebben we maar liefst  1258 hoortoestellen en 2420 brillen mogen uitgeven.

 

 
 
Lees meer

Elektra, water en toiletten voor kleuterschool in Ellawewa

De Hofstee stichting kwam ons in de tweede helft van 2018 te hulp, deze keer met een aanvraag voor elektra, water en toiletten voor een kleuterschool in Ellawewa.

Ellawewa bevindt zich in 1 van de armste gebieden van Sri Lanka. We hebben in deze regio al meerdere projecten mogen realiseren.  Fijn dat ook dit weer gelukt is.

Voor meer foto's kunt u kijken in het fotoalbum van dit project. Deze vindt u hier: Fotogalerij

 

Lees meer

Speciale bromscooter voor Lalith

Met hulp van onze particuliere donateurs konden wij meneer Lalith voorzien van een speciale aangepaste brommer zodat hij zijn werk als plaatselijke welzijnswerker ondanks zijn lichamelijke beperkingen kon blijven uitvoeren en zelfs uitbreiden.

Lees meer

Een houtbewerkingsmachine voor meneer Sampath

Meneer Sampath is halfzijdig verlamd en loopt en beweegd moeilijk. Toch heeft hij diploma's om met hout en houtbewerking aan de slag te gaan.

Het ontbrak  hem aan een goede houtbewerkingsmachine, als hij die zou hebben dan kon hij zelf in zijn inkomen voorzien voor zijn gezin met 2 kinderen.

Vorig jaar kregen wij fijn nieuws van zorginstelling Talant in Beetsterzwaag: tijdens hun kerkdiensten, de Trefpuntvieringen, wordt er gecollecteerd voor een goed doel. En in 2017 werden wij uitgekozen !

In maart 2017 mochten we daar te gast zijn en hebben wij ons voorgesteld.  Dankzij deze collectes konden wij een houtbewerkingsmachine kopen voor meneer Sampath zodat hij weer zelf zijn brood kan verdienen (ondanks zijn halfzijdige verlamming).  In mei konden Jeannette en Nalin de houtbewerkingsmachine afleveren bij meneer Sampath. Wat was hij blij !

Zie hiervoor ook de aparte fotoreportage bij:  Fotogalerij

Lees meer

Hulp aan St Joseph Elderlyhome - bejaardenhuis

Dankzij een donantie van stichting Hofje Codde van Beresteyn konden wij het bejaardenhuis in Balangoda, het St Joseph Elderlyhome, in mei 2018 helpen aan broodnodige hulpmiddelen zoals toiletstoelen, looprekken, kussens, matrasbeschermers, warmwaterboilers, klamboes en beddegoed.

In dit roomskatholieke bejaardenhuis wonen zo'n 80 ouderen van allerlei gezinten, afkomstig uit arme gebieden.  Zij worden liefdevol verzorgd door een aantal zusters en veel vrijwilligers.

Fijn dat we ook hier hebben kunnen helpen !

 

Lees meer

Speeltoestellen voor de kleuterschool in Biyagama

In Biyagama zijn 2 onderwijzeressen op eigen initiatief een peuter- en kleuterschooltje gestart omdat er geen voorziening was voor kinderen tussen de 3 en 5 jaar.

Zij doen dit vrijwillig, de ouders geven af en toe een eigen bijdrage.

Het schooltje is gevestigd op het eigen terrein van 1 van de juffen en bestaat zo'n 5 jaar.

Er was een grote wens om bij dit schooltje speelvoorzieningen voor de 40 kinderen te realiseren, er was geen buitenspeelgoed aanwezig voor deze kinderen.

Wij zijn eind 2017 met deze vraag aan de slag gegaan en dankzij een grote donatie van Kinderfonds van Dusseldorp konden wij in mei deze wens in vervulling laten gaan en de ceremoniele opening van het speelterrein verrichten.


Lees meer

Inrichten van een fruitstal voor arm gezin

Rondom Trincomalee stad liggen veeel kleine gehuchtjes waar
de armoede voelbaar en zichbaar is

Hierwonen de heer Senthilkumart. Hij is bijna blind; zijn vrouw S.Sukirtha is
zijn ogen zegt hij

Het echtpaar had geen inkomen, maar wilde graag een fruitstalletje beginnen om zo hun eigen brood te verdienen.

  Het fruitstalletje hadden ze al, maar helaas ontbraken de financiele middelen om fruit in te kopen en een voorraad aan te leggen.

Jeannette heeft samen met Nalin in Dambulla bij de overslag fruit ingekocht.  Het betrof veel fruit
voor een relatief klein bedrag voor ons, maar voor het echtpaar niet te
betalen.

Men was erg verbaasd toen er een kist appels, 5 kilo peren, een kist sinaasappels, 20 netten met mandarijnen, passiefruit, 10 ananassen, hartige snacks en snoepgoed bij hen werd afgeleverd.

Ze konden nu met de fruitstal starten !Lees meer

Onderarmprothese voor 16 jarige Thusara

Thusara had een bijzondere vraag: hij is zonder linker-onderarm geboren en wilde heel graag een onderarmprothese.

Dankzij The Thom Foundation konden wij Thusara helpen.  Nalin, onze onmisbare centrale contactpersoon, is 3 keer met Thusara en zijn ouders meegeweest om de prothese aan te meten en af te stellen.

Op 28 april was de prothese dan eindelijk af. Wat was hij blij !

Lees meer

Statafel voor 4 jarige Wimesek

De 4 jarige Wimesek is meervoudig gehandicapt. Hij ging 2 x per week naar een revalidatiecentrum voor sta en loopoefeningen.  Deze oefeningen zouden eigenlijk dagelijks moeten gebeuren, maar de ouders hebben helaas te weinig financiele middelen om de reis naar het revalidatiecentrum dagelijks te maken.

Een oplossing voor Wimesek zou een statafel zijn die bij hem thuis zou komen te staan.

Konden wij hierin helpen ?   Ja, wederom dankzij The Thom Foundation !


Lees meer

Deuren voor een nieuw toilet bij een school in Dembula

Begin 2017 kwam er een bijzondere vraag bij ons binnen:  konden wij helpen op een lagere school in Dembula, een school met ruim 185 kinderen.  Deze school beschikte over twee oude toiletten en er was dringend behoefte aan uitbreiding.   Met hulp van een Japanse donateur werden er 4 nieuwe toiletten gebouwd.  Maar  ......... helaas konden deze niet in gebruik worden genomen omdat er geen geld meer was voor de deuren.

Met deze hulpvraag mochten wij aankloppen bij stichting Casterenshoeve, zij hebben het benodigde bedrag hiervoor gedoneerd aan ons.  Geweldig !

In februari 2018 konden we dit project afronden, de toiletten hebben deuren !

Lees meer

Scootmobiel voor 16 jarige Sehan

In het najaar van 2016 kregen wij een hulpvraag binnen voor de toen 16 jarige Sehan uit Aradnapura. Deze jongen heeft een spierziekte gekregen kon door zijn beperking niet meer naar school.

De ouder van Sehan zijn erg arm, maar willen Sehan toch een perspectief bieden op een opleiding en daardoor een inkomen. Zonder opleiding is iemand met een beperking al snel veroordeeld tot de bedelstaf.

In 2017 is The Thom Foundation ons wederom te hulp geschoten, zij hebben het benodigde bedrag voor de scootmobiel en een bijpassende rolstoel aan ons ter beschikking gesteld.

Sehan gaat inmiddels weer naar school en is een vak aan het leren !

Lees meer

Hulp aan 2 kinderen met vergroeiingen

Tijdens de reis van Jeannette in december 2016 kwam ze terecht in een gehucht bij Selvanagar, gemeente Thoppur,  50 kilometer buiten Trincomalee.

Tijdens het bezoek aan dit kleine dorp was duidelijk te zien dat dit een arm dorp is, en veel minder ontwikkeld dan andere delen van Sri Lanka.  Een bezoek van een  blanke dame laat het hele dorp uitlopen.

Hier kwamen twee ouders bij Jeannette en Nalin met een hulpvraag:.

1 meisje van 4 jaar: Met vergroeiingen aan haar handjes en voet/been en 1 jongetje van 10 maanden, met dezelfde vergroeiingen.

Dankzij The Thom Foundation hebben wij aan deze kinderen een rolstoel en buggy kunnen verstrekken.

Wij blijven deze kinderen tijdens onze volgende reizen volgen !

Lees meer

Voorbeelden van gerealiseerde projecten

Deze pagina is nog niet compleet, wordt nog aan gewerkt !

Op deze pagina treft u een overzicht aan van de grotere en speciale projecten die we, met hulp van donateurs, gerealiseerd hebben. 

Naast de " standaard"-hulp die gegeven wordt tijdens de 2 reizen van Jeannette komen er ook veel hulpvragen binnen waar wij fondsen voor aanschrijven omdat óf het een groot geldbedrag vereist, óf waarbij een fonds past die ons kan helpen met de hulpvraag.

Voor twee grote projecten, schoon drinkwater in Ellawewa en de speciale schoolklas in Biyagama hebben wij een aparte pagina ingericht op deze website.

Kijk hiervoor bij:  Schoon drinkwater in Ellawewa en

Biyagama school

Veel leesplezier !

nb. Naast de projecten die u op deze pagina vindt, treft u in onze jaarverslagen alle hulp aan dat wij geven. Dus ook het aantal rolstoelen, krukken en andere hulpmiddelen. Dus neem gerust een kijkje.

 

Lees meer

Stichting A.S.L. - Ayubowan Sri Lanka