School Hansayapalama 2019

Update 21-7-2019:
Sneller dan verwacht kon worden begonnen met de werkzaamheden aan de school in Hansayapalama.
Nalin heeft een groep loonwerkers aangenomen en inmiddels zijn er materialen aangeschaft, is het terrein van de school schoongeveegd met buldozers. Is het plafond gesloopt en de sanitaire ruimte al aangebouwd.
En dat al binnen 1 week !
Elke dag krijgen we van Nalin foto's en soms filmpjes van de werkzaamheden en de vorderingen, deze plaatsen we ook zoveel mogelijk op onze Facebook en Instagram pagina. Zie overigens ook de foto's in deze fotogalerij:  Fotogalerij
Wordt vervolgt !
 
Begin juli kregen wij geweldig nieuws van The Thom Foundation : dankzij hun financiĆ«le steun kunnen wij in het oosten van Sri Lanka, in Hansayapalama, een gebouw opknappen zodat deze geschikt wordt voor het les geven aan kinderen met een lichamelijke en/of geestelijke beperking.
 

Het oosten van Sri Lanka is erg arm.  Aan de rand van de jungle, in het leefgebied van olifanten, bevind zich het plaatsje Hansayapalama (district Aranganwila).  Daar op het terrein van de Leelarathna Maha Vidyala school  waar ongeveer 1600 kinderen onderwijs genieten staat een gebouwtje met twee  ruimtes die niet gebruikt worden. Het hoofd van de school wil een van de ruimtes beschikbaar stellen voor het inrichten van een unit voor kinderen met een beperking.

Op dit moment worden daar al 11 kinderen met een beperking opgevangen. Deze beperkingen lopen uiteen van auditieve beperkingen tot hyperactieve, lichamelijke beperkingen en verschillende ziekten. Ook Harsanawod, die we in 2018, dankzij The Thom Foundation konden voorzien van een speciaal loophulpmiddel, is aangemeld op deze school. (door Nalin Priyardarsana en Lal, onze contactpersoon in de regio).    

Er staan 14 kinderen op een wachtlijst, en er is dringend behoefte aan goede faciliteiten om kinderen met een beperking les te kunnen geven . De 11 kinderen die nu al onderwijs krijgen, krijgen les van een speciaal opgeleide onderwijzeres en een stagiaire. Zodra de stagiaire haar opleiding heeft afgerond wil ze fulltime les gaan geven. Tevens is er nog een docente beschikbaar zodra er uitgebreid kan worden.  Ze vragen om diverse items zodat ook de andere kinderen terecht kunnen voor onderwijs.

Dankzij The Thom Foundation kunnen we het volgende realiseren:

- Opknappen/renovatie van de lokalen (incl plafond, verven en electra)

- Aanleg van een goede vloer

- Plaatsen van een aangepast toilet

- Speeltuin voorzien van speeltoestellen

We zullen op onze facebook- en instagram pagina de vorderingen rondom dit project regelmatig plaatsen, en ook op deze webpagina zullen we regelmatig updates plaatsen.

Fijn dat we dit kunnen doen !

 

Stichting A.S.L. - Ayubowan Sri Lanka