School Hansayapalama 2019 en 2022

6-11-2022:
Goed nieuws, dankzij The Thom Foundation en het gezin van Jan en Mirjam (die actief zijn voor the Thom Foundation) kunnen wij een tweede lokaal realiseren.
Zo kunnen straks 19 kinderen met een beperking structureel naar school, plus nog 10 extra kinderen die op de wachtlijst staan.
Volg de bouw op onze facebook pagina !
 
Update zondag 11 augustus 2019
Na ruim 3 weken keihard gewerkt te hebben zijn Nalin, Prasana en de loonwerkers klaar.  De sanitaire ruimte is af, het plafond is af, de vloer ligt erin en de speeltoestellen zijn klaar.
Het is prachtig geworden !
Afgelopen week zou ook de inrichting gedaan worden (meubels), maar helaas bleken deze in zo'n slechte staat te zijn dat deze niet bruikbaar waren. We mochten nog een keer een beroep doen op The Thom Foundation en dankzij (alweer) hun steun kunnen er nieuwe stoelen en tafeltjes gemaakt worden voor de leerlingen.
Het zal enige tijd in beslag nemen om deze tafels en stoeltjes te maken, maar zodra deze er zijn wordt de school definitief ingericht en kunnen de leerlingen over naar de nieuwe school.  In November zal dan, samen met Jeannette, een openingsceremonie plaatsvinden.  Zie voor de laatste foto's van de bouwwerkzaamheden en het eindresultaat onze fotogalerij !
 
Zonder  The Thom Foundation hadden we dit project niet kunnen uitvoeren. Afgelopen week is onderstaand naambord aan de school gegeven.
 
Update Zaterdag 3 augustus 2019
Ook in de 3e week is er onafgebroken gewerkt. Nog steeds komen er dagelijks foto's en filmpjes binnen over de werkzaamheden. Afgelopen week is het electra vernieuwd, een tafel gemaakt, een deur geplaatst in de sanitaire ruimte. En er is verder gewerkt aan het betegelen van de sanitaire ruimte, is de vloer gelegd en is er verlichting aangelegd.
Wat een tempo.
Het gebouw is door Nalin, Prasan en zijn dochters voorzien van mooie muurschilderingen. Dit geeft het geheel een vrolijk 
aanzicht.  Zie ook weer de laatste foto's in onze fotogallerij !
 
 
Update Zondag 28-7-2019:
De mannen, onder leiding van Nalin en contactpersoon Prasana Lal, werken hard door.
Zo is er afgelopen week verder gewerkt aan de sanitaire ruimte, is het nieuwe plafond geplaatst.
Staan de speeltoestellen er al, is electra aangelegd en is het gebouw zowel van binnen als van buiten geschilderd.
Het begint er echt geweldig uit te zien.
Zie ook de foto's van afgelopen week in onze Fotogalerij !
 
Update Zondag 21-7-2019:
Sneller dan verwacht kon worden begonnen met de werkzaamheden aan de school in Hansayapalama.
Nalin heeft een groep loonwerkers aangenomen en inmiddels zijn er materialen aangeschaft, is het terrein van de school schoongeveegd met buldozers. Is het plafond gesloopt en de sanitaire ruimte al aangebouwd.
En dat al binnen 1 week !
Elke dag krijgen we van Nalin foto's en soms filmpjes van de werkzaamheden en de vorderingen, deze plaatsen we ook zoveel mogelijk op onze Facebook en Instagram pagina. Zie overigens ook de foto's in deze fotogalerij:  Fotogalerij
Wordt vervolgt !
 
Begin juli kregen wij geweldig nieuws van The Thom Foundation : dankzij hun financiĆ«le steun kunnen wij in het oosten van Sri Lanka, in Hansayapalama, een gebouw opknappen zodat deze geschikt wordt voor het les geven aan kinderen met een lichamelijke en/of geestelijke beperking.
 

Het oosten van Sri Lanka is erg arm.  Aan de rand van de jungle, in het leefgebied van olifanten, bevind zich het plaatsje Hansayapalama (district Aranganwila).  Daar op het terrein van de Leelarathna Maha Vidyala school  waar ongeveer 1600 kinderen onderwijs genieten staat een gebouwtje met twee  ruimtes die niet gebruikt worden. Het hoofd van de school wil een van de ruimtes beschikbaar stellen voor het inrichten van een unit voor kinderen met een beperking.

Op dit moment worden daar al 11 kinderen met een beperking opgevangen. Deze beperkingen lopen uiteen van auditieve beperkingen tot hyperactieve, lichamelijke beperkingen en verschillende ziekten. Ook Harsanawod, die we in 2018, dankzij The Thom Foundation konden voorzien van een speciaal loophulpmiddel, is aangemeld op deze school. (door Nalin Priyardarsana en Lal, onze contactpersoon in de regio).    

Er staan 14 kinderen op een wachtlijst, en er is dringend behoefte aan goede faciliteiten om kinderen met een beperking les te kunnen geven . De 11 kinderen die nu al onderwijs krijgen, krijgen les van een speciaal opgeleide onderwijzeres en een stagiaire. Zodra de stagiaire haar opleiding heeft afgerond wil ze fulltime les gaan geven. Tevens is er nog een docente beschikbaar zodra er uitgebreid kan worden.  Ze vragen om diverse items zodat ook de andere kinderen terecht kunnen voor onderwijs.

Dankzij The Thom Foundation kunnen we het volgende realiseren:

- Opknappen/renovatie van de lokalen (incl plafond, verven en electra)

- Aanleg van een goede vloer

- Plaatsen van een aangepast toilet

- Speeltuin voorzien van speeltoestellen

We zullen op onze facebook- en instagram pagina de vorderingen rondom dit project regelmatig plaatsen, en ook op deze webpagina zullen we regelmatig updates plaatsen.

Fijn dat we dit kunnen doen !

 

Stichting A.S.L. - Ayubowan Sri Lanka