In Memoriam - Sehan Siriwardana

Begin juni kregen wij het trieste bericht uit Sri Lanka dat Sehan Siriwardana op 17 jarige leeftijd is overleden.

Wij leerden Sehan begin 2017 kennen als een jongen met een spierziekte die niet naar school kon.  Zijn ouders hadden geen gelegenheid en geld om hem te kunnen voorzien van bijvoorbeeld een rolstoel en vervoer. Hierdoor waren zijn kansen op een zelfstandig leven, waarbij hij zijn eigen kost kon verdienen, nihil. Hij bracht zijn dagen veelal zittend op de vloer door. Zijn grootste wens was om naar school te kunnen en een opleiding volgen.

Dankzij The Thom Foundation konden wij helpen, Sehan kreeg in 2017 rolstoelen en een scootmobiel. Hij is begin 2018 begonnen aan een opleiding en tijdens de reis van Jeannette in mei (2018) kwam hij langs en liet ons zijn schoolspullen zien.  Wat was hij trots en blij !

Helaas werd Sehan een week na deze ontmoeting ziek, kreeg een dubbele longontsteking en is kort daarna in het ziekenhuis overleden. Helaas mocht hij maar 17 jaar worden. Wat een triest nieuws !

Nalin Priyardarsana heeft na dit bericht de ouders van Sehan thuis bezocht.

Zij vertelden hem dat ze Sehan hebben zien opbloeien sinds de komst van de rolstoel en de scootmobiel. Hij trok er elke dag op uit, zijn leefwereld werd ineens een stuk groter. Door de opleiding die hij gestart was kreeg hij al klusjes aangebodenen verdiende hij al wat geld.   Hij was erg dankbaar en gelukkig sinds de komst van de hulpmiddelen.

De ouders van Sehan hebben aangegeven dat ze het fijn zouden vinden dat de scootmobiel een fijne nieuwe bestemming gaat krijgen.  Die vraag gaan we oppakken, ook in overleg met The Thom Foundation.

Waarom een memoriam voor Sehan ?

Omdat Sehan voor ons hét voorbeeld is hoe een hulpmiddel iemands leven positief kan veranderen.   Na de komst van de scootmobiel heeft hij de wereld verder kunnen ontdekken, vrienden kunnen maken en kon hij naar school. 

Wij wensen zijn ouders en familie heel veel sterkte met dit verlies.

Foto Mei 2018 - Sehan op zijn scootmobiel, hij laat hier zijn schoolresultaten aan Nalin zien. De foto is gemaakt door Jeannette.
Stichting A.S.L. - Ayubowan Sri Lanka