Voorbereidingen reis 11 mei gaan door ondanks aanslagen in Sri Lanka

Eerste Paasdag werden we opgeschrikt door het verschrikkelijke bericht van de terroristische aanslagen in Sri Lanka. Een spannende dag ook; "zijn al onze bekenden in Sri Lanka veilig en ongedeerd". In de loop van de dag kwam er gelukkig positief bericht binnen: al onze contactpersonen en hun familie zijn veilig.  We weten dat er bij andere organisaties helaas wel slachtoffers te betreuren zijn en onze gedachten gaan uit naar hen en de nabestaanden.

In deze periode is er regelmatig contact met o.a. Nalin Priyardarsana, en onze andere contactpersonen. Zij geven aan dat het rustig is in hun gebieden en dat het veilig is.

Jeannette heeft aangegeven niet te gaan als ze het idee heeft dat het niet veilig is, maar dit gevoel heeft ze niet, dus ze vertrekt op 11 mei, zoals gepland. Ook nu het reisadvies van geel naar oranje is gegaan zijn de plannen ongewijzigd.

Voordeel uiteraard is dat Jeannette geen toeristische gebieden bezoekt, maar juist de binnenlanden. Ook verblijft ze niet in grote hotels of bezoekt ze drukke locaties. Ons netwerk en contactpersonen reizen de gehele maand met Jeannette mee, ook een fijn idee.

We hebben heel veel hulpvragen binnen gekregen, het is dus fijn om deze arme, hulpbehoevende mensen toch te kunnen helpen.

Mocht de situatie daar veranderen, en Jeannette het gevoel krijgen dat het niet verantwoord is om te gaan, dan zal de reis worden geannuleerd of opgeschort. 

Stichting A.S.L. - Ayubowan Sri Lanka