Nieuws

Afscheid Simon van der Veen

Op donderdag 6 april neemt Simon van der Veen afscheid als fondsenwerver bij Siza.

Stichting A.S.L. heeft vorig jaar al afscheid genomen van Simon van der Veen (op zijn verzoek), hij was bij ons betrokken als adviseur fondsenwerving. En wat een kennis heeft hij in huis, we hebben in die voorgaande periode veel geleerd van hem.

En nu stopt hij ook met werken, 16 maart was zijn laatste werkdag, naa 35 jaar werken voor Het Dorp, later Siza,  zit het er voor hem op.

Op 6 april neemt Simon afscheid op het Centraal bureau van Siza.

Simon heeft een speciale wens bij zijn afscheid: geen cadeau voor hemzelf maar een bijdrage voor Stichting A.S.L. - Ayubowan Sri Lanka.  Wat geweldig !

En wel voor een bijzonder project: Een naaimachine voor een man in Dambula, Sri Lanka. Deze meneer is door een ongeluk als vrachtwagenchauffeur in een rolstoel beland en wil graag weer door middel van (naai-) werk zijn gezin weer kunnen steunen. Alles over dit project vindt u hier  .


Simon hoopt dat het lukt om de benodigde 285,81 bij elkaar te kunnen sparen tijdens zijn afscheid van Siza.

We houden u op de hoogte !

nb. Mochten er nog vragen zijn over dit bijzondere aanbod van Simon dan horen wij het graag !


 

Lees meer

Fijn bezoek aan Beetsterzwaag !

Afgelopen zondag hebben we de dienst in het Trefpunt van zorginstelling Talant mogen bijwonen en onszelf mogen voorstellen.

Wat een fijne dienst was dat ! Lieve mensen en een warm onthaal waar we met veel plezier aan terugdenken. Wat fijn dat deze mensen een deel van de opbrengst van het collectegeld dit jaar gaan schenken aan onze stichting waardoor wij een houtbewerkingsmachine kunnen kopen voor dhr. Rathnapala.

Meer hierover volgt snel in onze Blog !

Lees meer

Gevonden voorwerpen komen van pas

Hoe fijn is dat; wij hebben alle brillen mogen ontvangen die de Gemeente Elst 1 jaar lang binnen heeft gekregen op de afdeling "gevonden voorwerpen".
Ze zijn niet opgehaald, en krijgen nu een mooie bestemming in Sri Lanka ! :-) :-) :-) 

Maar liefst 96 stuks, waaronder lees- zonne-, en kinderbrillen.
Bedankt Joop Toeter, dat je aan ons gedacht hebt ! :-) :-)

En natuurlijk de gemeente Elst !

Lees meer

Goed nieuws uit Beetsterzwaag !

Een geweldig fijn bericht uit Friesland:

In Beetsterzwaag is de zorginstelling Talant gehuisvest. Een instelling voor mensen met een verstandelijke en meervoudige beperking. Zij houden 1 x per week een kerkdienst in de Wissel in Beetsterzwaag, samen met bezoekers uit de regio.  Stichting Ayubowan Sri Lanka is uitgekozen als goed doel, een deel van de wekelijkse collecteopbrengst gaat naar onze stichting ! 

Wat bijzonder !
OP 12 maart mogen we een Trefpuntviering bijwonen en onszelf voorstellen aan de 60 á 80 bezoekers die er elke week komen.
Wat een mooi initiatief van deze organistie !
Wordt vervolgt, we zullen regelmatig een berichtje plaatsen op facebook en onze website over deze geweldige actie voor ons.

Lees meer

Opening Waterzuiveringsinstallatie Ellawewa geslaagd

Op 26 november was het dan zover, de waterzuiveringsinstallatie in Ellawewa kon officieel geopend worden.

De dorpsbewoners en contactpersonen hadden er een mooie ceremonie van gemaakt, en onder grote belangstelling is de installatie geopend, zijn de documenten getekend en was er ook lekker eten.

Wat fijn dat dit gelukt is !

Lees meer

School Biyagama voorzien van meubels !

Dankzij de bijdrage van The Thom Foundation kon Jeannette vandaag, samen met Nalin de meubels voor de speciale klas in Biyagama ophalen bij Rehab Lanka en afleveren op de school.

Ook de computer kon afgegeven worden.

Het ziet er geweldig uit !

Lees meer

Geweldige donatie van The Thom Foundation voor Biyagama

Wij hebben geweldig nieuws gekregen van The Thom Foundation:  zij stellen het gehele bedrag beschikbaar voor realisatie van het project in Biyagama.  Dit betekend dat het meubilair geleverd kan worden. En dat er lesmateriaal en een computer voor deze speciale klas aangeschaft kan worden.

Ook kan de school nu 12 extra plekken creëren voor kinderen met een beperking.

Geweldig !

Heel veel dank aan The Thom Foundation !

Lees meer

Stichting A.S.L. - Ayubowan Sri Lanka